GLUTENFRI SNUS I BUTIKKHYLLENE!

Den relativt ukjente snusfabrikanten "Borlänge Snusfabriket" (Marmküngan, Vätten, Küngsgard Snuset) har nå klart det vi anså som umulig. Fabrikken har nå greid å skape en snus som er 100% Glutenfri, noe som vil glede en stor del av den norske befolkning.
Denne snusen heter G - (G Minus), og karakteriseres med en svart boks. Denne skal ha en nikotinmengde på 12mg/g, noe som vil passe for de fleste, og skal finnes i smaker som Melon, Wintergreen, Lakris og Original.

Gluten fra hvetemel er som kjent brukt som en av de viktigste ingrediensene i snus for å bevare en fyldig konsistens, og for å lettere forme og porsjonere. 

Gluten har tidligere vært en stor hindring for folk med cøliaki og glutenintoleranse som har ønsket å slutte med røyke via snus, og for helsemessige årsaker siden gluten ikke står på lista over de sunneste tinga her i verden.

Det har også vært en økning av antallet unge glutenallergikere opp gjennom åra, noe som har gjort at snusfabrikanter har fattet en viss interesse for glutenfri snus, for å trekke til seg fler unge kunder. Borlänge er forøvrig den første som har knekt koden, og vi skal ikke se langt for å se at større firma som Swedish Match og GN Tobacco følger etter.

Og det beste av alt? Den er allerede nå å få tak i i norge!

Forøvrig er det to butikker i norge jeg har fått bekreftet skal føre denne:
Gull & Cigarer, Moaveien 1, Moa Nord, Ålesund
Sørensen Tobakk, Torgallmenningen 8, Bergen

Tester vil komme når jeg får fatt i disse typene!

Kos deg med snusen!

Det som står i fet tekst ble skrevet ganske nøyaktig klokken 00:00 Lørdag 2 April.
Dette innlegget var mitt innslag til aprilsnarr-tradisjonen, men jeg vil også benytte sjansen å fortelle at all snus alltid er 100% glutenfritt (det finnes en nikotinfri variant som visstnok skal inneholde gluten, men det er et enkelttilfelle). Snus består av tobakk, vann og diverse andre ting, men hvetemel og andre gluten-ting er helt fraværende.
Kos deg med snusen, og vit det at det er et trygt produkt for deg som har cøliaki og lignende. 

 


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits