hits

Duell: Gotländskt Påskesnus mot Freia Sjokoladeappelsin

Påsken er her straks, og da er det sjokolade og appelsin som er noen av høydepunktene. Freias Sjokoladeappelsin er allerede godt etablert blant norske ganer, og Gotländskt Påskesnus er en snus-variant som er fint velkommen i snushyllen.
Påskesnusen har jeg allerede testet i en selvstendig test:
http://snuselsker.blogg.no/1456657727_test_gotlndskt_pskesn.html
Og nå kommer det da en høyst uhøytidlig duell mellom denne snusen og dens inspirasjon.

(Duellen er sponset av Gull & Cigarer i Ålesund)

Duellen vil bli delt opp i forskjellige kategorier:
Lukt
Smak
Nytelse
Pris/Mengde
Bonus - Varighet

Kjør Duell!

Lukt:
Gotländskt Påskesnus skal teknisk sett være basert på Freias sjokoladeappelsin. Det er en vesentlig forskjell på lukten mellom disse. Freias sjokolade har en mild og fin sjokoladelukt med et hint av appelsin, og påskesnusen er mer appelsinlukt med et hint av sjokolade.
Tobakken i påskesnusen gir en vag irritasjon i nesa, og til tross for at både påskesnusen og sjokoladen er suveren på lukt på sine måter, er det Freia Sjokoladeappelsin som stikker av med poenget i lukt-kategorien.

Smak:
Freia Sjokoladeappelsin er helt fantastisk på smak, og etter min mening en av de beste sjokoladene man får tak i i norge. Sjokoladen er en helt fortreffelig melkesjokolade med et hint av forfriskende appelsin. Smaken av appelsin er litt for overdøvd av sjokoladen, så dette trekker ned.
Gotländskt Påskesnus har en mye sterkere appelsinsmak enn Freias sjokolade. Til tross for sterk appelsinsmak kjennes også sjokoladesmaken godt i bakgrunnen. Smaken på denne snusen er kort sagt helt nydelig, og derfor også en verdig konkurrent til sjokoladen.
Nå som det er sagt, har snusen en mildere smak enn sjokoladen totalt sett, men siden den smaker like godt etter en time i munnen, kontra sjokoladen som varer litt mer enn et minutt, avhengig av hvor fort du spiser en bit, så stikker Gotländskt Påskesnus av med dette poenget.

Nytelse:
Freias Sjokoladeappelsin er en sjokolade. Sjokolade har et rykte på seg at den gir en økt sexlyst, og deretter nytelse. Dette er mest effektivt når det kommer til mørke sjokolader, og siden dette er en melkesjokolade som inneholder omtrent 1/4 kakao så gir ikke denne den nytelsen som trengs. Med mindre du også har blomster.
Påskesnusen er en snus, og snus har nikotin. Nikotinnivået er ikke spesielt høyt, men nok til at du får en viss nytelse. Nikotinen gir en fin stimuli til hjernen, som er en god kompensasjon hvis din utkårede ikke ble helt overbevist over Freias versjon. Dette gjør at Gotländskt Påskesnus vinner poenget i denne runden.

Pris/Mengde:
Freia Sjokoladeappelsin koster vanligvis rundt 50kr, men i disse konkurranse-tider får man denne sjokoladen til langt mindre. Mitt eksemplar kostet 16kr på Bunnpris, men jeg har også vitnet at den koster 6kr hos andre kjeder.
Nå tar jeg basis i prisen jeg kjøpte den for, altså 16kr. Vekten på denne sjokoladen er hele 175g, noe som gir en kilospris på 91,42kr.
Gotländskt Påskesnus er tobakk, og med skatter og avgifter blir dette en dyr affære. Boksen har en pris på rundt hundrelappen, og mitt eksemplar ligger på 100kr blank. Med sine 20g gir dette en kilospris på 5000kr. Dette gjør at basert på ren pris og vekt, at Freia Sjokoladeappelsin stikker av med seieren.

Bonus - Varighet:
Til nå er det uavgjort mellom Freia Sjokoladeappelsin, noe som gjorde at jeg måtte legge til enda en kategori: Varighet.
Freias Sjokoladeappelsin er utrolig lett å spise, og du kan lett spise opp en hel pakke av denne sjokoladen på under en time, og enda raskere hvis du deler med andre.
Gotländskt Påskesnus er, igjen, en snus, og en snusboks kan lett vare 1-3 dager, eller enda lengre, avhengig av bruken. Selv hvis du deler denne med andre så varer den betydlig mye lengre (med mindre det er 19stk du deler med, men da er det din egen skyld).
Gotländskt Påskesnus stikker da av med seieren i denne kategorien.

Da er resultatet 3-2 Gotländskt Påskesnus' favør, og stikker da av med seieren i denne duellen! Det er en fantastisk god snus som har gjort det meste korrekt.  Freia Appelsinsjokolade gjorde en god innsats, og er fortsatt et veldig godt valg hvis du bare vil ha en fantastisk sjokolade.

Kos deg med snusen!

(Og før du sier noe: Jeg er fullt klar over at dette ikke er en profesjonell test. Det var heller ikke meningen. Jeg anser dette mer som lett informativ underholdning, som er lett å forstå, og et motstykke til "tester" som kun går på sunnhetsgrad og hvor trestjerners kokker tester frossenpizza. Takk for meg.)


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar